DERATIZACE
  Veškeré pracovní postupy v oblasti deratizace se řídí STANDARDNÍ METODIKOU OCHRANNÉ DERATIZACE, vydané SZÚ v Praze v lednu 2006.
Deratizace v potravinářských provozech v režimu evropských hygienických norem - HACCP
Deratizace celoplošné se týkají měst, obcí a větších území. Těmto akcím musí předcházet průzkum. V různorodých lokalitách zvolíme kontrolní body, kde moniturujeme výskyt: nulový, slabý, střední, silný, vč. výskytu pod povrchem (kanalizace, parovody ap.). Po ukončeném průzkumu je dostatek informací k provedení vlastní deratizace. Do mapy území vyznačíme kontrolní body různých hodnot výskytu zjištěné monitoringem. Dokumentaci obdrží správce území a ze zjištěných skutečností bude učiněn závěr pro způsob a rozsah deratizace.
Provádíme deratizace:
Deratizace v potravinářských provozech v režimu evropských hygienických norem - HACCP
- průzkum objektu, znepřístupnění pro průnik hlodavců
 - zajištění deraboxů pro vnitřní i vnější pásmo, fixace do kontrolních stanovišť, zanesení do mapy podniku
 - monitorování úbytku nástrah, jejich rotace, vedení chronologické evidence
 - likvidace uhynulých zvířat, údržba deraboxů
 
Deratizace celoplošné se týkají měst, obcí a větších území. Těmto akcím musí předcházet průzkum. V různorodých lokalitách zvolíme kontrolní body, kde moniturujeme výskyt: nulový, slabý, střední, silný, vč. výskytu pod povrchem (kanalizace, parovody ap.). Po ukončeném průzkumu je dostatek informací k provedení vlastní deratizace. Do mapy území vyznačíme kontrolní body různých hodnot výskytu zjištěné monitoringem. Dokumentaci obdrží správce území a ze zjištěných skutečností bude učiněn závěr pro způsob a rozsah deratizace.
Provádíme deratizace:
- celoplošné - měst, obcí, venkovních prostor, travnatých ploch, hřišť, skládek odpadu
 - potravinářského sektoru a zemědělského provozu
 - v gastronomii, ubytování, zdravotnictví a farmacii
 - komunální sféry, bytového fondu, školství a obchodní síti
 - kulturních a sportovních objektech
 - sociální sféry, průmyslu, veřejného sektoru